V gibanju logo

Samo Zavrl

samo_zavrl

Skozi svojo športno pot se je spoznal in ukvarjal z mnogimi športi, v začetku z gimnastiko, karatejem in nogometom. Kasneje se je ustalil v tenisu, s katerim se je tekmovalno doma in v tujini ukvarjal do 20. leta.

V tem času je dosegel tudi vidne rezultate, ki so se stopnjevali, sam izpostavlja zmago v dvojicah do 16 let v Bergheimu, uvrstitev med 4 najboljše na državnem prvenstvu do 18 let in naslov državnih prvakov v 1. slovenski moški članski ligi s TK Branik Maribor.

Po končani gimnaziji je naklonjenost športu nadaljeval z vpisom študija na Fakulteti za sport, kjer se je nadaljeval njegov razvoj iz športnika v trenerja in učitelja.

Trenurno je absolvent na Fakulteti za šport in vzporedni-izredni študent fizioterapije, teniški trener z licenco A, atletski in kondicijski trener ter vaditelj: gimnastike, plavanja, košarke, rokometa, učitelj smučanja 1 in učitelj nordijskega smučanja 2.

Opravljen ima tečaj druge stopnje kineziološkega tapinga, ukvarja se s proučevanjem metode učenja gibanja: klinične somatike, v največjo čast in privilegij, za kar je neizmerno hvaležen, pa si šteje aktivno sodelovanje v profesionalni ekipi DJ-Djoko team pod mentorstvom slovenskega trenerja in strokovnjaka za šport-kondicijsko pripravo, rehabilitacijo poškodb in mišično-gibalno diagnostiko Srdjana Djordjevića.

Samo ima veliko izkušnenj z vadbo z vsemi starostnimi kategorijami z različnimi cilji, od najmlajših do starejše populacije, od rehabilitacije poškodb in rekreacije do treninga za maksimalno vrhunski dosežek.

Samo pravi: “Če človek želi biti srečen, uspešen in posledično zdrav je pomembno, da dela kar ga veseli; predano, vztrajno in pošteno – to so tudi moje tri glavne vrednote. Dodal bi še pomen sodelovanja-prijateljstva-pomoči, ki življenju in našim občutkom dajejo nove dimenzije, ki presegajo nas kot ego in nas definirajo tudi kot socialna-družabna bitja. Pravo zadovoljstvo in sreča se ne skriva v instant užitkih, ki so na dosegu roke vsak trenutek. Sreča, zadovoljstvo in moč se skriva v smislu našega cilja – pomembno je da jih imamo v življenju – in na poti do cilja.”

Nazaj na ekipo

Kontakt

Športni klub V GIBANJU

Naslov

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana

Telefon

+386 40 99 00 22

Številka TRR pri Unicredit banki

SI 56 2900 0005 1187 242

Prijava na e-novice

Sodelujemo z

Privilegium Slovenia Pulz šport Kofler šport

Donator

Maros