V gibanju logo

Blog 15.oktober 2016

kategorije: Blog, Polonina "Akademija zdravja"

»ZDRAVNIK PRIHODNOSTI BO KOT UČITELJ PRED TABLO RAZLAGAL, KAJ JE TREBA ZA DOSEGO SIJOČEGA ZDRAVJA NAREDITI. Le govoril bo in razlagal. To bo njegovo delo. To bo 90 odstotkov njegovega dela. Usmerjal bo svoje paciente k naravi, k eni in edini pravi medicini, Medicini Narave. Pojasnjeval bo vzroke bolezni, osveščal in izobraževal bolne.

IZOBRAŽEVANJE NAMESTO ZDRAVLJENJA. TAKO BO POTEKALO ZDRAVLJENJE V PRIHODNOSTI; ZDRAVNIK BO SVETOVAL, LJUDJE SE BODO ZDRAVILI SAMI. V SVOJI ORDINACIJI BO ZA PISALNO MIZO PISAL RECEPT O ŽIVLJENJSKEM SLOGU, EDINI PRAVI RECEPT, KI DELUJE. Pisal bo recept podoben temu, ki ga ravnokar sam pišem za vas. NAJPREJ BO RAZJASNIL, ZAKAJ JE PREHRANA, KI JO IMAMO DANES ZA NORMALNO, NEPRIMERNA, POTEM BO PREPISAL NARAVNO HRANO, SPANJE, POČITEK IN ZA HUDO BOLNE BO PREDPISAL POSTENJE. Pri vsakem obisku bo zdravnik prihodnosti ocenil napredek, vzpodbujal bo pacienta, ga motiviral in ga vodil do osvoboditve od bolezni. Sam bo ravno tako živel po načelih Medicine Narave, živel bo to, kar bo učil druge. Vzor bo in upanje za mnoge.

Sprva bodo ljudje do svetovalca skeptični, ne bodo verjeli, da ima svetovanje takšno moč. Dvomili bodo, ko ne bodo videli inštrumentov, dvomili, ko jim ne bo treba v lekarno, dvomili, ko ne bodo goltali tabletk, dvomili, dokler ne bodo preizkusili sami. POTEM BODO POVEDALI PRIJATELJEM, KAKO JIH NIČ VEČ NE BOLI, KAKO SE ODLIČNO POČUTIJO, KAKO SO ČUDEŽNO OKREVALI, GOVORILI BODO Z NAVDUŠENJEM IN S TEM SAMI PREVZELI VLOGO ZDRAVNIKA. Pomagali bodo zdravniku s širjenjem Medicine Narave od ust do ust. Tak zdravnik bo imel veliko pacientov, ljudje ga bodo imeli radi, cenili in spoštovali ga bodo kot avtoriteto na področju medicine.

Čas je potreben za revolucijo v zdravstvenih ustanovah, ne za prenovo sistema, temveč za preobrat. Majčkena, vendar pomembna razlika je v teh dveh izrazih. PRENOVA POMENI DELNO SPREMEMBO, PREOBRAT POMENI POPOLNO SPREMEMBO. Samo popolna sprememba zdravstvenega sistema lahko reši svet epidemije modernih bolezni.«

Mathias-Mark Sanderson, Medicina Narave

Se vam zdijo te besede iluzija ali vizija prihodnosti? Meni zvenijo kot moj življenjepis…

Kajti tako je namreč tudi moje mišljenje: vrniti se moramo nazaj k naravi v vseh oblikah; k naravnemu gibanju, k naravnemu prehranjevanju, k naravnim odnosom. Upoštevati naravne cikle, letne čase, podnebje, v katerem živimo, naravne danosti, ki jih imamo, ki nas obkrožajo.

Da si vse skupaj poenostavimo, se vrnemo k osnovam, izstopimo iz kaosa in bolne družbe, polne stresa in strahu.

To bi si iskreno želela za vsakega: da stopi korak nazaj, pogleda širšo sliko, vidi sebe, kje se nahaja in potem ukrepa, preden ga odplavi nekam na odprto morje, kjer kopnega ne more več doseči…

Polona Schmitzberger, prof.šp. vzgoje

Kontakt

Športni klub V GIBANJU

Naslov

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana

Telefon

+386 40 99 00 22

Številka TRR pri Unicredit banki

SI 56 2900 0005 1187 242

Prijava na e-novice

Sodelujemo z

Privilegium Slovenia Pulz šport Kofler šport

Donator

Maros